Over CLAUDIA

Ik ben getrouwd en ik heb drie kinderen, twee honden en twee katten.

Mijn hele leven ben ik al begaan met mensen. Uit ervaring weet ik wat het betekent om geliefden te verliezen. Ook weet ik wat het is om werk en gezondheid te verliezen. Al deze ervaringen hebben mij geholpen om de beslissing te nemen een opleiding te volgen waarmee ik andere mensen kan helpen hun plek weer te vinden in een voor hun veranderde wereld na het verlies dat zij geleden hebben. Inmiddels heb ik een praktijk aan huis en begeleid ik ambulant mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Opleidingen

Na een opleiding Coach Beeldend van drie jaar aan de opleiding Genezend tekenen heb ik deze afgerond met een diploma. Het tweede jaar van de opleiding was een autobiografisch jaar waarin ik zelf mijn verliezen heb mogen onderzoeken in de studiedagen en de leertherapie. Dit was een belangrijk jaar in mijn opleiding en ontwikkeling. Ik ben van mening dat je als psychosociale hulpverlener de ervaringen in je leven die jou gevormd hebben, moet hebben onderzocht voordat je iemand anders kunt helpen.

Ik heb de NAH Basiscursus gevolgd bij Hans van Dam en een certificaat hiervan behaald.

Om mensen nog beter te kunnen helpen ben ik dit jaar begonnen bij Vrije Academie ’t Pad . In januari heb ik een verkort basisjaar gedaan om aansluiting te maken vanuit de opleiding Coach Beeldend naar de opleiding Psychosociaal Therapeut Beeldend (ACT). Deze opleiding heb ik afgerond met een diploma.

Verdere opleidingen en scholing:

2019-2020    Psychosociale basiskennnis bij Con Amore

2021          Cursus Access Bars bij Hartflow

2022          Systemisch coachten met de hond als spiegel bij Kernkrachtacademie


Intervisie / supervisie

Vanuit de verschillende opleidingen zijn er verschillende intervisiegroepen waar ik deel van uit maak. In deze groepen delen we als hulpverleners zaken welke we tegenkomen in de praktijk. Dit helpt om met afstand naar jezelf te kijken en je handelen in je werk te evalueren. Ook helpen we elkaar met de praktische zaken van ons vak.

Eens per jaar heb ik supervisie. Hier breng ik een vraag in die betrekking heeft op mijn functioneren in het vak of gaat over iets waar ik tegenaan loopt.

Eigen Werk

Ik maak kunst met alternatieve fotografische processen. Ik maak Polaroid kunst waarbij gebruik gemaakt wordt van instant foto's die van hun achtergrond worden gelift en overgebracht worden op papier of katoen. Onder deze kunstvorm valt ook het overbrengen van het negatief van een instant foto op een andere ondergrond.

Een ander proces waar ik aan verknocht ben, is het maken van blauwdrukken. Hiervoor gebruikt ik digitale foto's of objecten.

Verder hou ik van experimenteren met materialen. Zo heb ik een aantal schilderwerken gemaakt van koffie.


Foto's van mijn kunstwerken zijn te vinden op mijn instagramaccount en facebookpagina . Daar vermeld ik tevens mijn exposities.


In de media:

https://zuidfriesland.nl/2018/08/29/de-ontmoeting-claudia-van-houten